درب و پنجرهلوازم و تجهیزات ساختمانی

معرفی انواع درب ساختمان | مزایا و معایب آن به صورت جامع

در گذشته مردم نیازی به شناخت انواع درب ساختمان نداشتند. آن ها برای ورود و خروج، گذرگاه و یا راهرو می ساختند و از آن عبور می کردند. بعدها درب به وجود آمد اما همچنان معنایی برای مردم نداشت و در خانه های خود را باز می گذاشتند. با گذشت زمان، همان طور که همه چیز تکامل پیدا کرد، خانه هم معنای جدیدتری به خود گرفت و تغییرات اساسی در آن رخ داد. بنابراین در عصر مدرن خانه به مفهوم مکانی امن برای انسان تبدیل شد.

 در شهر های بزرگ امنیت یک نگرانی بزرگ و اساسی است. به این ترتیب، در به دلایل امنیتی اهمیت زیادی پیدا کرده است چنان که  می بینیم امروزه در هایی ساخته می شوند که تنها با رمز عبور امکان باز شدن آن ها وجود دارد. ما در این مقاله قصد معرفی انواع درب ساختمان را با توجه به محل قرارگیری، مواد به کار رفته در فرایند ساخت، یراق آلات و … داریم. بررسی مزایا و معایب هر کدام، شما را به شناختی کلی از آن ها می رساند.

بهترین درب برای ساختمان شما کدام است؟علاوه بر بحث امنیت و حریم خصوصی، درب، نقش پر رنگی در دکوراسیون و زیبایی خانه و دیگر ساختمان ها دارد. به طوری که می توان گفت اصلی ترین عامل تاثیر گذار در انتخاب آن،  هماهنگی با دکوراسیون و طراحی محیط است زیرا تقریبا سایر عوامل در همه انواع درب ساختمان مشترک است.

اجزای تشکیل دهنده انواع درب ساختمان

در ها دارای دو قسمت چارچوب و کرکره می باشند. طبقه بندی چارچوب انواع درب ساختمان بر اساس نوع متریال آن ها صورت می گیرد.

چارچوب چوبی

یکی از محبوب ترین گزینه ها برای ساخت قاب انواع درب ساختمان، چوب است. کیفیت چوب ها متفاوت است. با توجه به نیاز ساختمان و میزان بودجه نوع چوب را می توان انتخاب کرد.

چارچوب چوبی در - قاب چوبی در

چارچوب آلومینیومی

امروزه از این مدل قاب برای انواع درب ساختمان استفاده می شود اما بیشتر در مجتمع های تجاری و اداری برای ایجاد نما و ظاهر زیبا به کار می رود. هزینه نگهداری این قاب ها کمتر است زیرا در برابر موریانه و زنگ زدگی مقاوم هستند.

چارچوب آلومینیومی در - قاب آلومینیومی در

چارچوب آهنی یا فلزی

یکی از کم هزینه ترین فریم ها برای انواع درب ساختمان چارچوب آهنی است. این چارچوب ها خود در سه نوع ساخته می شوند که هر کدام ویژگی های مخصوص به خود را دارند. مانند چارچوب آهنی زاویه دار، چارچوب آهن T، چارچوب آهن فشرده.

چارچوب فلزی در - چارچوب آهنی در

مزایا

  • این قاب ها مقاومت انواع درب در برابر زلزله و طوفان را بالا می برند.
  • ایمنی بالایی در برابر آتش دارند.
  • از نظر قیمت مقرون به صرفه هستند.
  • وزن سبک دارند و به راحتی قابل تعمیر هستند.
  • دچار پوسیدگی نمی شوند.
  • سازگار با طبیعت هستند زیرا از قطع درختان جلوگیری می کنند.

معایب

  • امکان زنگ زدگی وجود دارد.
  • نمی توانند نمای زیبایی به درب ببخشند.

مزایا چارچوب آهنی - معایب چارچوب آهنی

انواع درب ساختمان بر اساس موقعیت مکانی

در ها بر اساس موقعیت مکانی که در آن قرار می گیرند، انواع مختلفی دارند. بنابراین در هنگام طراحی ساختمان بسیار مهم است که مشخص شود این محل عبور و مرور، باید کجا قرار بگیرد.

در های ورودی

این مدل که به در های بیرونی هم شناخته شده اند، اجازه ورود و یا خروج از ساختمان را می دهند بنابراین اهمیت زیادی در میان انواع درب ساختمان دارند. در های ورودی با توجه به این که در خارج از ساختمان قرار می گیرند، تحت تاثیر شرایط آب و هوایی مختلف هستند. به همین دلیل باید به گونه ای ساخته شوند که از مقاومت و پایداری بالایی برخوردار باشند. در های بیرونی اغلب از چوب و آهن (فولاد) ساخته می شوند و می توان انواع قفل ها را داخل آن ها تعبیه کرد.

در ورودی - در خروجی - در بیرونی

در های داخلی

این مدل از انواع درب ساختمان، درون محیط و برای جداسازی اتاق ها و ایجاد حریم خصوصی مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین از نظر ضخامت، نازک تر از در های خارجی هستند. در های داخلی تحت تاثیر شرایط آب و هوایی قرار نمی گیرند و در سبک ها و جنس های مختلف تولید می شوند و از این نظر محدودیتی ندارند.

در داخلی - در اتاق - در داخل ساختمان

چگونه از در های خارجی یا ورودی محافظت کنیم؟

نوع و جنس درب، برداشت اول از ظاهر و نمای خانه را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار می دهد. از آن جایی که این ورودی ها در طول سال در معرض تغییرات آب و هوا قرار دارند، ممکن است آسیب هایی ببینند. اگر چه همه خانه ها در معرض شرایط سخت آب و هوایی نیستند، اما تغییر فصول می تواند آسیب هایی در انواع درب ساختمان ایجاد کند. بنابراین لازم است تا به این آسیب ها و افت کیفیت توجه کنیم و راه هایی برای مقابله با آن پیدا کنیم. چند مورد از این روش ها در ادامه معرفی شده اند.

اگر از در های چوبی به درستی نگهداری کنید، تقریبا برای همیشه دوام خواهند داشت. برای این کار لازم است تا لولا ها و دستگیره ها هر شش تا هشت ماه یک بار کاملا تمیز شوند به طوری که هیچ رسوب کثیفی باعث خرابی اتصالات نشود. در های چوبی بیرونی بیشتر به روغن کاری احتیاج دارند تا عملکرد باز و بسته شدن آن ها با مشکل مواجه نشود.

روغن کاری در چوبی - محافظت از در چوبی

بهترین راه تمیز کردن در های خارجی استفاده از صابون یا مایع ظرفشویی سبک به همراه آب گرم است. پس از پاک کردن در با پارچه تمیز به طوری که هیچ رسوبی نماند، اجازه دهید یک ساعت یا کمی بیشتر خشک شود. اگر در خانه شما فلزی یا فایبرگلاس است بهتر است پس از تمیز کردن از واکس مبلمان استفاده کنید و این کار را حداقل هر ماه، یک بار انجام دهید.

برای جلوگیری از پوسیدگی انواع درب ساختمان خصوصا در مدل های چوبی یک ماده تکمیلی محافظت کننده باید استفاده شود. در این جا به طور خاص مراحلی که باید برای بازسازی در های چوبی انجام شود، آورده شده است. ابتدا باید لولا ها، دستگیره ها، قفل و کلید، پیچ و مهره ها و هر چیز دیگری که از چوب ساخته نشده است از آن جدا شود و پس از اتمام کار سطح آن با مایع ظرفشویی سبک تمیز شود.

مراقبت از یراق الات در

از سنباده های متوسط می توان برای صافکاری سطح بیرونی مدل های چوبی استفاده کرد. خاک انباشته شده بروی در باید پاک شود و همچنین شیار ها و برجستگی ها باید صاف شوند. این فرایند ممکن است زمان بر باشد بنابراین وقت کافی به آن اختصاص دهید. شدت آسیب دیدگی این بخش از ساختمان، مدت و میزان کاری را که باید انجام دهید تعیین می کند. مثلا اگر آسیب جدی باشد، لازم است پوشش موجود به طور کلی حذف شود. بعد از صافکاری، تمیز کردن گرد و غبار ایجاد شده توسط کاغذ سنباده بسیار مهم و تاثیر گذار است.

نصب مجدد در آخرین کار فرایند صافکاری است. سطح آن باید به آرامی با مواد مورد انتخاب شما پوشش داده شود. هرگونه آسیب درب را می توان به کمک خاک اره ای که پس از فرایند سنباده کشی جمع آوری می شود برطرف کرد. در واقع مخلوط کردن آن با چسب، خمیری را شکل می دهد که یک پرکننده مناسب برای شکاف ها، فرورفتگی ها و ترک ها است.

چگونه از درهای خارجی یا ورودی محافظت کنیم؟

پیشنهاد یک روغن مشخص برای همه انواع درب نمی تواند راهنمایی درستی باشد. این، نوع چوب شما است که روغن را تعیین می کند. بنابراین با مشورت گرفتن از یک متخصص نوع و مدل مناسب خود را تهیه کنید. با این حال تقریبا همه روغن ها ترکیبی از روغن بذر کتان و تانگ هستند. روغن تانگ سخت خشک می شود اما در برابر آب و رطوبت مقاومت بیشتری دارد و ظاهری شفاف به در می بخشد. از سوی دیگر روغن کتان برای درزگیری مناسب است. استفاده از لاک هایی که دارای مواد مسدود کننده اشعه فرابنفش هستند، بهترین روش محافظت از در، برابر نور خورشید است. این لاک ها همچنین در برابر برف و باران هم مقاوم است.

روغن مناسب در - روغن کتان - روغن تانگ

در این ویدیو می بینیم که برای بازسازی و تعمیر یک در چوبی قدیمی که دچار پوسیدگی و خرابی شده است چه فرایندی لازم است طی شود.



انواع درب ساختمان بر اساس مواد و مصالح

شناخت مواد استفاده شده در ساخت انواع درب ساختمان، به شما در تصمیم گیری بهتر برای انتخاب در منزل کمک می کند. درب ها را از مواد مختلفی مانند آلومینیوم، چوب، فولاد، شیشه، PVC و … می سازند. در ادامه مدل های مختلف در، بر اساس متریال  معرفی شده اند.

در های چوبی

چوب قدیمی ترین ماده ای است که در تولید انواع درب ساختمان استفاده شده است. به دلیل سهولت در برش، شکل دهی و نازک کاری همچنان برای ساخت در محبوبیت دارد و هرگز جذابیت خود را از دست نمی دهد. درب چوبی بیشتر به عنوان در های داخلی به کار می رود. دلایل زیادی برای استفاده از چوب وجود دارد که تعدادی از آن ها را در زیر آورده ایم.

انواع در بر اساس مواد و مصالح - درب چوبی

مزایا درب چوبی در ساخت انواع درب ساختمان

  • عایق صدا هستند.
  • نصب و تعویض آن آسان است.
  • بادوام هستند و عمر طولانی دارند.
  • از آنجا که یک ماده طبیعی است جذابیت ویژه ای دارد و ظریف است.
  • تغییر در آن به راحتی قابل انجام است.

معایب درب چوبی در ساخت انواع درب ساختمان

  • در های چوبی تحت تاثیر موریانه و حشرات قرار دارند.
  • هزینه چوب با کیفیت بسیار بالاست و نسبت به در های فلزی گران تر هستند.
  • تحت تاثیر رطوبت قرار می گیرند.
  • هزینه تعمیر و نگهداری آن بالا است.

مزایا درب چوبی - معایب درب چوبی

بهترین نوع چوب برای ساخت درب چوبی

برای انتخاب نوع چوب، توجه به سبک خانه و از آن مهم تر شرایط آب و هوایی محل سکونت بسیار اهمیت دارد. گونه های مختلف چوب حال و هوای متفاوتی هم به محیط می بخشد. اولین قدم در انتخاب چوب مناسب، شناخت انواع آن به همراه خواص و ویژگی های هر کدام است. چوب ها برای ساخت همه انواع درب ساختمان مناسب نیستند. برخی از آن ها تنها  برای ساخت در های ورودی به کار می آیند، در حالی که برخی دیگر تنها برای ورودی های داخلی می توانند گزینه خوبی باشند. همچنین بعضی از آن ها خاصیت رنگ پذیری دارند اما بعضی دیگر، فاقد این ویژگی هستند.

درب توسکا گره دار

می توان گفت توسکا محبوب ترین چوب در ساخت انواع درب ساختمان و به طور ویژه، درب های داخلی است. یکی از ویژگی های اصلی آن گره هایی به طرح دانه است که از سایر مدل ها متمایزش می کند. این مدل به رنگ قهوه ای است که گاهی اوقات رگه های هلویی یا زرد هم دارد. البته این رنگ ها را می توان به سلیقه خریدار تغییر داد اما این کار بسیار زمان بر است زیرا قبل از رنگ آمیزی باید همه شکاف های گره ها پر شوند و چوب سنباده زده شود. علاوه بر زیبایی از کم هزینه ترین گزینه ها برای در چوبی است که استحکام بالایی هم دارد.

بهترین نوع چوب برای ساخت درب چوبی - درب توسکا گره دار

در صنوبر

صنوبر سطحی بسیار صاف با کمترین گره و دانه ریز دارد. ماهیت یکنواخت این مدل و همین طور رنگ های قهوه ای با رگه های سبز و زرد، آن را به گزینه ای مناسب برای ساخت درب با سبک های مدرن تر تبدیل کرده است. اگر به دنبال مدل رنگ شده با قیمت به صرفه هستید، صنوبر می تواند انتخاب خوبی برای شما باشد.

بهترین نوع چوب برای ساخت درب چوبی - درب صنوبر

درب سدر

این چوب دارای عطر خاصی است که هر چقدر برای انسان خوشایند است، برای حشرات آزار دهنده به نظر می رسد. بنابراین سدر دارای خاصیت دفع حشرات است. همچنین این مدل در برابر رطوبت مقاوم و بادوام است. سدر به نگهداری کمتری احتیاج دارد و با توجه به این که پوسیدگی در آن بسیار دیر و به ندرت اتفاق می افتد، برای در های بیرونی خصوصا در محیط های مرطوب مناسب است. هر چند وقت یک بار می توانید چوب را شفاف و تمیز کنید و از رنگ طبیعی قرمز مایل به دارچینی آن لذت ببرید.

بهترین نوع چوب برای ساخت درب چوبی - درب سدر

درب بلوط قرمز

این مدل مانند سایر چوب های بلوط، از مقاومت بالایی برخوردار است که آن را تا حدودی ضد ضربه می سازد. بلوط قرمز در میان انوع چوب ها، برای ساخت مدل های داخلی گزینه مناسب تری است زیرا وزن سبکی دارد. رنگ آن قهوه ای با رگه هایی قرمز است. زیبایی این چوب حس و حال سنتی و روستایی را به خانه شما می بخشد.

بهترین نوع چوب برای ساخت درب چوبی - درب بلوط قرمز

درب درخت گیلاس

چوب درخت گیلاس یک چوب بسیار محبوب است که قطعات آن با کیفیت بالا و رنگ قرمز مایل به قهوه ای ساخته می شود. در حالی که سایر مدل ها طرح های گره دار و کاملا مشخص دارند، این چوب رگه های ریز و مستقیم دارد که بافتی صاف به آن می بخشد. اصلی ترین عامل زیبایی این مدل رنگ خاص آن است که سطحی شفاف و زیبا برای انواع درب ساختمان می سازد.

رنگ درخت گیلاس با گذشت زمان دچار تغییر می شود. این تغییرات به عوامل مختلفی بستگی دارد که باعث می شود یا رنگ آن محو شود یا اینکه تیره تر شود. از این مدل می توان در ساخت درب های داخلی با هر سبکی استفاده کرد. اگر به دنبال دری زیبا و شیک برای دفتر کار یا اتاق خود هستید این مدل می تواند انتخابی ایده ال باشد.

بهترین نوع چوب برای ساخت درب چوبی - درب درخت گیلاس

درب کاج سفید

کاج سفید در دسته درختان مخروطی قرار دارد که در ساخت انواع درب ساختمان علی الخصوص در های داخلی استفاده می شود زیرا در برابر رفت و آمد زیاد و استفاده قابل توجه، بادوام است. این چوب دارای گره های نزدیک به هم، رنگ قهوه ای روشن و دانه های کوچک و تنگ است. بنابراین اگر به دنبال گزینه ای بین دانه های گره دار توسکا و یا رگه های یکنواخت صنوبر هستید، کاج سفید می تواند انتخاب شما باشد. از آن جا که این مدل چوب هم، گره هایی دارد، رنگ آمیزی آن تا حدی دشوار است اما غیر ممکن نیست. یکی از اصلی ترین مزیت های کاج سفید در تولید درب، علاوه بر زیبایی، مقاومت بالا آن نسبت به دیگر درختان کاج است و به راحتی تاب بر نمی دارد.

بهترین نوع چوب برای ساخت درب چوبی - درب کاج سفید

درب هیکوری

هیکوری یکی از سخت ترین درخت های تجاری موجود در بازار است که به دلیل استحکام بالا در برابر ضربه بسیار مقاوم است. این چوب نه تنها محکم است بلکه دارای تناژ های زیبای قهوه ای مایل به قرمز است که انتخاب آن می تواند فضایی جذاب ایجاد کند. چوب درخت هیکوری مانند سایر درخت ها قابل رنگ آمیزی است اما بسیاری از کسانی که آن را انتخاب می کنند به دنبال نمایش رنگ واقعی و گره های طبیعی و زیبای آن هستند.

بهترین نوع چوب برای ساخت درب چوبی - درب هیکوری

درب چوب ماهاگونی

این مدل چوب از نظر رنگ، شبیه درخت گیلاس و سدر است که با افزایش سن آن، تیره تر می شود. تفاوت اصلی این چوب با سایر مدل ها، دانه بندی محکم تر و سفت تر آن است که آن را برای استفاده در انواع درب ساختمان مناسب می سازد. به علاوه رنگ چوب ماهاگونی به راحتی قابل تشخیص است. بنابراین کسانی که دری، متفاوت تر نسبت به دیگر مدل های چوبی می خواهند، می توانند از این مدل استفاده کنند. از دیگر مزایا چوب ماهاگونی این است که در برابر پوسیدگی مقاوم است و در نواحی مرطوب پایداری بیشتری به در می بخشد. همچنین از این چوب در هر دو سبک سنتی و مدرن استفاده می شود.

بهترین نوع چوب برای ساخت درب چوبی - درب چوب ماهاگونی

درب چوب توس

چوب توس از نظر رنگ و ویژگی های دیگر بسیار شبیه به درخت افرا است که باعث می شود شناخت و تشخیص این دو از هم، کار سختی باشد. به طور کلی چوب توس دارای رگه های ریز و مستقیم و در نتیجه بافتی یکنواخت است. رنگ آمیزی توس امکان پذیر است اما اگر دانه های آن سنباده کشی نشود، همچنان دیده می شود. بنابراین بهتر است که برای رنگ آمیزی تنها چوب صنوبر مورد استفاده قرار بگیرد. توجه داشته باشید که توس  قابلیت استفاده در همه انواع درب ساختمان را ندارد زیرا در برابر پوسیدگی ضعیف است. به این ترتیب بهتر است از آن تنها برای درب های داخلی که کمتر در معرض رطوبت هستند، استفاده شود.

بهترین نوع چوب برای ساخت درب چوبی - درب چوب توس

درب چوب گردو

چوب درخت گردو، یکی از معدود چوب هایی است که دارای رنگ قهوه ای تیره و شکلاتی است که در بسیاری از سبک های طراحی هم به عنوان مدخل و هم به عنوان کفپوش از آن استفاده می شود. اگر خانه ای به سبک مینیمال دارید که نیاز به کمی گرما دارد، این چوب می تواند بهترین گزینه باشد. دانه های چوبی این درخت به شکل دایره ای و یا مارپیچی است. رنگ آمیزی این چوب خیلی توصیه نمی شود زیرا زیبایی طبیعی آن را پنهان می کند. مزیت این چوب در این است که به عایق کاری اتاق شما کمک می کند و رطوبت سخت تر بر آن تاثیر می گذارد. بنابراین می تواند حتی به عنوان درب حمام و سرویس بهداشتی استفاده شود.

بهترین نوع چوب برای ساخت درب چوبی - درب چوب گردو

درب بلوط سفید

برای داشتن در های داخلی با عمر بالا، بلوط سفید بهترین راه حل است. این مدل مانند بلوط قرمز عایق مناسبی در برابر صدا و اتلاف انرژی است. بلوط سفید رنگ قهوه ای مایل به زرد دارد که رگه های راه راه، زیبایی آن را دو چندان کرده است. این مدل برای استفاده در خانه هایی با سبک مینیمال بسیار مناسب است.

بهترین نوع چوب برای ساخت درب چوبی - درب چوب بلوط سفید

نکات کلیدی در انتخاب نوع چوب

این که قصد ساخت کدام یک از انواع درب ساختمان را دارید، بر انتخاب نوع چوب تاثیر گذار است. مثلا اگر برای ورودی داخلی قرار است استفاده شود نباید خیلی سنگین و محکم باشد یا اگر برای درب خروجی استفاده خواهد شد باید ضد ضربه باشد. تشخیص نوع چوب مناسب برای افرادی که آموزش ندیده اند و تخصصی ندارند ممکن است دشوار باشد. بنابراین ما در این جا مهم ترین نکاتی که باید به آن توجه کنید آورده ایم.

رنگ آمیزی چوب

شما باید بدانید که چه رنگ چوبی مناسب دکور و سبک خانه یا دفتر شما است. بعضی از آن ها به طور طبیعی رنگی روشن دارند مانند بلوط سفید و برخی دیگر تیره تر هستند. درخت ماهون و گردو جزو این دسته هستند. چوب ها اگر خام و سالم باشند، رنگ های طبیعی دارند اما اگر دچار هوازدگی شده باشند رنگی خاکستری به چوب اضافه می شود که نیاز به لکه گیری و رنگ آمیزی دارد.

نکات کلیدی در انتخاب نوع چوب - رنگ آمیزی چوب

دانه چوب

دانه و طرح روی چوب، عامل دیگری است که باید با توجه به سلیقه خود انتخاب کرده و با توجه به آن چوب مورد نظر را شناسایی کنید. توسکا و توس طرح های مشخص تری دارند در حالی که صنوبر و گیلاس ساده تر هستند. همچنین حلقه ها و خطوط  درون دانه چوب ها نیز با هم متفاوت است مثلا طرح داخل دانه چوب ماهون متمایز تر از دیگر مدل هاست.

نکات کلیدی در انتخاب نوع چوب - دانه چوب

چوب خام پرداخت نشده در مقایسه با چوب پرداخت شده

پرداخت چوب شامل فرایندی است که از طریق لاک و انواع روغن سطح آن را می پوشانند و یک لایه محافظتی برای آن ایجاد می کنند و همچنین حفره ها و شیار های آن را سنباده می زنند تا برای تولید انواع درب ساختمان آماده باشد. اگر قرار است بر اساس سلیقه خود آن را رنگ آمیزی کنید و تغییر دهید، بهتر است از چوب خام پرداخت نشده استفاده کنید تا آماده هر گونه تغییری باشد. علاوه بر آن چوب خام ارزان تر است زیرا سنباده زده نشده و به همراه تمام شیار ها و ویژگی های طبیعی فروخته می شود. استفاده از این نوع چوب حسی طبیعی تر به فضا می دهد.

از طرفی اگر چوب پرداخت شده انتخاب کنید، دری را تحویل می گیرید که حفره ها و گره های آن پر شده است و آماده رنگ آمیزی است. همچنین سطحی صاف تر همراه با پوشش محافظتی دارید. پرداخت چوب برای افرادی که تجربه اش را ندارند ممکن است کاری وقت گیر و دشوار به نظر برسد. بنابراین هنگام انتخاب بسیار دقت کنید.

چوب خام پرداخت نشده در مقایسه با چوب پرداخت شده

در های شیشه ای

امروزه نصب در های شیشه ای در میان صاحبان و سازندگان خانه ها به یک روند رایج تبدیل شده است. درهای شیشه ای زیبا به نظر می رسند و به خانه ی شما جلوه خاصی می بخشند. این مدل در کنار پنجره می تواند یک مسیر برای روشنایی خانه شما باشد.

مزایا

  • این سبک از درب ها نور طبیعی را به داخل خانه راه می دهند. در نتیجه روشنایی بیشتری برای خانه به همراه دارد.
  • جنس شیشه لکه را جذب نمی کند و هنگام شستن به راحتی تمیز می شود.
  • در برابر زنگ زدگی و رطوبت مصون است.
  • دارای تنوع زیاد است و به راحتی به صورت ترکیبی با انواع درب ساختمان می توان از آن ها استفاده کرد.

معایب

  • حریم خصوصی را از بین می برد و اغلب به پرده نیاز است و یا باید از نوع نیمه شفاف آن استفاده کرد.
  • نصب در بیرونی شیشه ای نیاز به عایق بندی دارد زیرا تفاوت بین دمای بیرون و داخل خانه ممکن است باعث شکستن در شود. بنابراین اگر در نواحی با تغییرات شدید آب و هوایی زندگی می کنید این مدل گزینه مناسبی برای شما نیست.
  • از آن جا که برای مقاوم سازی آن باید اقداماتی صورت گیرد، نسبت به مدل های چوبی ممکن است هزینه بیشتری برای شما داشته باشد.

درب های شیشه ای - مزایا درب های شیشه ای - معایب درب های شیشه ای

در های آهنی

این مدل، در ساخت انواع درب ساختمان یعنی هم در داخل و هم در خارج محیط کاربرد دارد. برای تولید در های آهنی از یک صفحه فولادی برای عایق سازی استفاده می شود. ویژگی این مدل نسبت به سایر انواع در، ضخامت و استحکام آن است. در حالی که شاید زیبایی آن به بقیه مدل ها نظیر در های چوبی و شیشه ای نرسد.

مزایا

  • نسبت به دیگر انواع درب ساختمان، در برابر صدا و آتش مقاومت بیشتری دارد.
  • نیاز کمتری به تعمیرات دارد و اگر به درستی نصب شوند سالهای زیادی دوام دارند، در حالی که در های چوبی و آلومینیومی در صورت آسیب دیدن به طور کل باید تعویض شوند.
  • فولاد قابل بازیافت است و از این لحاظ دارای مزایا زیست محیطی است.

معایب

  • به دلیل وجود روکش فلزی وزن آن ها نسبتا سنگین تر از دیگر مدل ها است.
  • اگر ساکن نواحی نزدیک به آب های شور هستید این نوع در ها گزینه مناسبی برای شما نیستند زیرا نمک موجود در هوا باعث خوردگی آن ها می شود.

مزایا درب های آهنی - معایب درب های آهنی

نحوه نگهداری از درب آهنی

هنگام خرید انواع درب ساختمان، باید با نحوه نگهداری و تمیز کردن هر کدام، آشنایی پیدا کنید. درب آهنی هم شرایط نگهداری خاص خود را دارد که لازم است مورد توجه قرار گیرد.

پاک کردن گرد و غبار

تمیز کردن و گردگیری منظم مدل آهنی بسیار مهم است زیرا گرد و غبار دارای نمک محلول در آب است که می تواند باعث خوردگی و جذب رطوبت در آهن شود. بنابراین مهم است که به طور منظم این مدل تمیز شود تا عمر آن افزایش یابد.

پاک کردن گرد و غبار از درب آهنی

استفاده از مخلوط صابونی

علاوه بر گردگیری مداوم، درب را با مخلوط صابونی پاک کنید. این کار ظاهری نو به در می بخشد و شما می توانید زنگ زدگی ها را زودتر شناسایی و رفع کنید. با استفاده از آب گرم و یک قاشق چای خوری صابون مایع یا گیاهی، مخلوطی مناسب برای پاک کردن درب آهنی خود می توانید بسازید. توجه داشته باشید که این مخلوط حتما باید سبک باشد و استفاده از هر نوع پاک کننده قوی روکش درب آهنی شما را تغییر می دهد.

استفاده از مخلوط صابونی در پاک کردن درب

شست و شو و آب کشی

هنگام آماده کردن مخلوط، یک پارچه نرم و بدون پرز را با مخلوط صابون مرطوب کنید و درب آهنی را تمیز کنید. در این مرحله بسیار اهمیت دارد که پارچه مرطوب باشد زیرا از خیس شدن و جذب آب توسط در و به دنبال آن پوسیدگی و زنگ زدگی جلوگیری می کند. پس از پاک کردن لازم است تا مخلوط را از سطح در کاملا بشویید. استفاده از آب گرم در این مرحله تاثیرگذار تر است. هر مقدار از مخلوط صابون که بر روی در باقی بماند می تواند باعث تغییر رنگ آن شود.

خشک کردن درب با اسفنج یا پارچه نرم

خشک کردن سریع درب آهنی بعد از شستن برای جلوگیری از زنگ زدگی بسیار لازم است. بهترین راه برای این کار استفاده از یک پارچه خشک و نرم و بدون پرز یا یک اسفنج و گرفتن کامل آب از سطح درب می باشد. این مرحله در محافظت از روکش درب اهمیت دارد.

خشک کردن درب با پارچه مرطوب

از بین بردن نقاط زنگ زدگی

اگر از نصب درب شما چندین سال می گذرد، به احتمال زیاد نقاطی دارای زنگ زدگی شده است که باید آن ها را از بین ببرید تا از آسیب های بیشتر جلوگیری شود. یکی از روش های رفع آن ها، استفاده از برس سیمی و خراش دادن زنگ زدگی ها است. روش دیگر، استفاده از سنباده است که می تواند بسیار مفید باشد. اگر قسمت کوچکی از در دارای زنگ زدگی است، استفاده از سنباده ریز کمک کننده تر است.

از بین بردن نقاط زنگ زدگی با سنباده

استفاده از ضد زنگ و رنگ

پس از اینکه درب کاملا تمیز شد، از یک ترکیب مناسب که حاوی ضد زنگ است، می توانید استفاده کنید به طوری که تمام سطح در، حتی شکاف های کوچک را بپوشانید. این کار از زنگ زدگی در آینده جلوگیری می کند. پس از خشک شدن این ترکیب، می توانید از رنگ مخصوص درب فلزی استفاده کنید. برای استفاده و باز و بسته کردن آن، 48 ساعت صبر کنید تا به خوبی رنگ خشک شود. بهتر است این کار را در فصول گرم انجام دهید تا روند خشک شدن آن طولانی نشود.

استفاده از ضد زنگ و رنگ برای درب آهنی

روغن کاری منظم لولا ها

برای این که عملکرد این بخش از ساختمان شما با گذشت زمان دچار مشکل نشود، باید به طور منظم لولا ها روغن کاری شوند. برای این کار لولا ها را روی پایه درب قرار دهید، و از هر نوع روغنی که مناسب تر است استفاده کنید. می توانید با آویزان کردن درب، لولا ها را روغن بزنید اما برای این کار لازم است تا پین لولا ها را بردارید. این کار در مناطق ساحلی که نمک قابل توجهی در هوا وجود دارد، کار حیاتی است.

روغن کاری منظم لولا درب

در های pvc

 در با روکش pvc از دو قطعه چوبMDF ساخته می شود که بین این دو قطعه از پلاستوفوم جهت عایق بندی در برابر صدا و انرژی به کار گرفته می شود. این مدل از انواع درب ساختمان نزدیک ترین محصول به مدل تمام چوب است و در طرح ها و رنگ های متنوع تولید می شوند و نگهداری از آن ها آسان است.

مزایا

  • دارای وزن سبک
  • مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی و همچنین رطوبت
  • موجود در طیف گسترده ای از رنگ ها
  • کیفیت بالا و ظاهر دلپذیر

معایب

  • برای استفاده به عنوان در خارجی مناسب نیست زیرا سبک هستند.
  • نسبت به در های چوبی و فلزی، مقاومت کم تری در برابر آب و هوا دارند.
  • ضد خش نیستند و از این نظر آسیب پذیرند.

مزایا درب های pvc - معایب درب های pvc

در های فایبرگلاس

ترکیب تقریبا کاملی از مزایا در های چوبی و فولادی در این مدل وجود دارد. آن ها را می توان در طرح های چوبی قالب بندی کرد تا ظاهری زیبا و همین طور استحکام و مقاومت مدل های فولادی را داشته باشد. در های فایبرگلاس بیشتر در خارج ساختمان کاربرد دارند و تقریبا مدرن به حساب می آیند. این دسته از انواع درب ساختمان با هسته ای از عایق سفت و محکم و روکش پلیمر تقویت شده با الیاف ساخته می شوند. آن ها این قابلیت را دارند که در شکل ها و سبک های مختلف، طراحی و به راحتی ساخته شوند. این مدل محکم و بادوام است. در های فایبرگلاس از نظر ظاهری از دیگر مدل ها برتری ندارند اما از نظر هزینه مقرون به صرفه هستند.

مزایا

  • بسیار با دوام و مقاوم در برابر آسیب هایی نظیر خوردگی، زنگ زدگی و هجوم حشرات
  • تمیز کردن در با یک پارچه مرطوب برای محافظت از آن در برابر آلودگی ها کافی است و شما نیاز به صرف زمان زیاد ندارید زیرا بدون نیاز به نگهداری تا مدت طولانی سالم می ماند.
  • هسته های کاملا عایق در طراحی این در ها از انتقال حرارت جلوگیری می کند بنابراین از هدر رفتن انرژی و به دنبال آن استفاده از وسایل گرمایشی و سرمایشی جلوگیری می کند.
  • بر خلاف در های چوبی که هنگام قفل بودن، ورود اجباری و سرقت امکان پذیر است، ساختار بسیار محکم آن، امکان چنین تهاجماتی را به صفر می رساند.

معایب

  • اگر درب شما دارای اندازه استاندارد نباشد و کوچک تر باشد، تهیه درب فایبرگلاس سفارشی که برش داده شود بسیار دشوار است. تولیدکنندگان معمولا چنین چیزی را قبول نمی کنند زیرا برایشان مقرون به صرفه نیست.
  • اصلی ترین عیب این مدل از انواع درب ساختمان نسبت به در های چوبی این است که شما به تنهایی نمی توانید در را نصب کنید. نصب چنین در هایی به کمک حرفه ای نیاز دارد.

مزایا درب های فایبرگلاس - معایب درب های فایبر گلاس

در های آلومینیومی

این مدل ها بیشتر در مکان های تجاری مورد استفاده قرار می گیرند. آن ها از نظر استحکام بسیار قوی هستند و عمر طولانی دارند به همین دلیل برای مکان هایی که نیاز به امنیت بیش تری دارند مناسب هستند. اگر این در ها بدون شیشه و با پنل آلومینیومی ساخته شود ظاهر زیبایی ندارد و در رتبه پایین تری نسبت به بقیه قرار می گیرد.

مزایا

  • هزینه نگهداری آن کم است.
  • با گردگیری و شست و شو به راحتی تمیز می شود.
  • در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم است.
  • نیازی به رنگ و پولیش ندارد.
  • در مقایسه با در های چوبی، دوستدار محیط زیست هستند.

معایب

  • جوشکاری آلومینیوم به تجهیزات تخصصی نیاز دارد به همین دلیل هزینه بر است.
  • اگر اقدامات احتیاطی لازم صورت نگیرد می تواند به سرعت خورده شود.

مزایا درب های آلومینیومی - معایب درب های آلومینیومی

درهای FRP

FRP پلیمر تقویت شده با الیاف است که وقتی در تولید انواع درب ساختمان از آن استفاده می شود، مقاومت آن را افزایش می دهد. این درها در رنگ های مختلفی ساخته می شوند، بنابراین تنوع بیشتری دارند. از دیگر مزایا آن ها می توان به مقاومت در برابر شرایط مختلف آب و هوایی، هزینه نگهداری بسیار کم، ساخت آسان، وزن سبک و عدم خوردگی اشاره کرد.

درب های frp - مزایا درب های frp - معایب درهای frp

انواع درب ساختمان بر اساس نحوه باز و بسته شدن

در ها بر اساس این که چگونه باز و بسته می شوند به انواع مختلفی تقسیم می شوند.

در های تاشو

درهای تاشو، معمولا یا به صورت تکی و یا به صورت پارتیشن تاشو ساخته می شوند که در حالت دوم در به عنوان جدا کننده و تقسیم فضا ها به محیط های جداگانه مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل درب ها برای ورود به باغ، ایوان، پاسیو و … کاربرد دارند.

نوع دیگری از در های تاشو وجود دارد که از صفحه های فولادی ساخته می شوند و با کشش و فشار جزئی باز و بسته می شوند. وقتی این مدل در را باز می کنید تمام صفحه آهنی جمع می شود و هنگام بستن صفحه کشیده می شود. به این صورت فضای کمی را اشغال می کنند. از این مدل در ورودی اصلی ساختمان های مسکونی، واحد های آپارتمان ها، سالن های سینما و … استفاده می شود. این دسته از انواع درب ساختمان برای مکان هایی که عرض در زیاد است و فضا برای باز شدن کرکره های لولایی دو لنگه کافی نیست، مناسب هستند. آن ها حداکثر 3 متر ارتفاع دارند اما در عرض، محدودیتی وجود ندارد.

مزایا مدل تاشو در ساخت انواع درب ساختمان

  • نصب و استفاده از آن کار دشواری نیست.
  • تمیز کردن و نگهداری از آن هزینه زیادی ندارد.
  • وزن سبکی دارد.
  • مقرون به صرفه است.

معایب مدل تاشو در ساخت انواع درب ساختمان

  • گرد و غبار را به خود جذب می کند.
  • نیاز به رسیدگی و روغن کاری دارد بنابراین کاملا بدون نیاز به نگهداری و تعمیر نیست.
  • به رنگ آمیزی منظم احتیاج دارد زیرا در اثر نور خورشید و باران دچار خوردگی می شود.

مزایا درب های تاشو - معایب درب های تاشو

در های کشویی

در های کشویی شامل کرکره های چوبی، فولادی و شیشه ای هستند که توسط غلتک های آهنی که در بالا و پایین در قرار دارند، حرکت می کنند. در گذشته از این سبک ها برای ورودی های بزرگ خانه ها، کارگاه ها، گاراژها و … استفاده می کردند اما امروزه بیشتر در محیط های اداری و شلوغ به کار می روند زیرا فضای کم تری اشغال می کنند و کارایی بالاتری دارند.

مزایا مدل کشویی در ساخت انواع درب ساختمان

  • عایق مناسبی در برابر صدا و اتلاف انرژی است.
  • دارای مکانیسم امنیتی است که می توان از آن در اماکن اداری و شلوغ، آسانسور و پاسیو  استفاده کرد.
  • ظاهری زیبا و مدرن به محیط می بخشد.
  • برای باز کردن آن به فضای اضافی نیاز ندارد.

معایب مدل کشویی در ساخت انواع درب ساختمان

  • نصب آن کار راحتی نیست.
  • دنباله آن مانند یک آهن ربا کثیفی و گرد و غبار را به خود جذب می کند.

درب های کشویی - مزایا درب های کشویی - معایب درب های کشویی

در های تابدار (swinging)

این مدل از انواع درب ساختمان، دو لنگه هستند که توسط فنر های دوتایی به قاب متصل می شوند. دو نوع در تاب دار موجود است. یکی در های تک کاره است که می توانند 90 درجه یا بیشتر فقط در یک جهت باز شوند. نوع دیگر دوکاره است که می تواند در هر دو جهت 90 درجه یا بیشتر بچرخد. از این مدل اغلب در ادارات استفاده می شود.

مزایا مدل تابدار در ساخت انواع درب ساختمان

  • استفاده و رفت و آمد از طریق آن راحت است.
  • زیباست و تاثیر خوبی بر دکوراسیون داخلی می گذارد.
  • حریم خصوصی را در داخل ساختمان ایجاد می کند.
  • می تواند به گونه ای ساخته شود که خود به خود بسته شود.

معایب مدل تابدار در ساخت انواع درب ساختمان

  • اگر در به گونه ای باشد که به سمت داخل باز شود، هنگام شلوغی و هجوم جمعیت می تواند خطر آفرین باشد.

درب های تابدار - انواع در بر اساس نحوه باز و بسته شدن

در های گردان

این مدل که به در چرخان و یا revolving هم شناخته می شوند، درون چارچوب خود می چرخند و از این طریق افراد، وارد و خارج می شوند. مدل گردان دارای دو نوع دستی و اتوماتیک است.

در گردان دستی

مدل دستی همان طور که از اسمش پیداست دارای میله های فشاری است که توسط دست افراد به حرکت در می آید.

در گردان اتوماتیک

این نوع از در گردان از یک محفظه شیشه ای ساخته شده است که دارای سیستم کنترل است. این سیستم کنترل حسگرهایی دارد که حضور افراد را تشخیص می دهد و بدون دخالت دست کاربر می چرخد. این مدل محصولی لوکس و گران قیمت است که بیشتر برای افزایش زیبایی ظاهری ساختمان به کار می رود و جنبه نمایشی دارد.

انواع در گردان - در گردان اتوماتیک

توجه به نوع کاربری ساختمان، میزان تردد افراد و حتی سن مراجعه کنندگان در انتخاب انواع درب ساختمان بسیار اهمیت دارد. مثلا در مکان هایی نظیر ادارات که میزان رفت و آمد بالاست این مدل دائم در حال چرخش است. بنابراین بهتر است از در های گردان در اماکنی که به یک باره با جمعیت زیاد مواجه نمی شوند، مانند هتل ها و رستوران ها استفاده شود.

مزایا
  • این مدل بیشتر از دیگر انواع درب ساختمان از ورود آلودگی و سروصدا به داخل جلوگیری می کند.
  • امکان محدود کردن ورود افراد وجود دارد زیرا ظرفیت خاصی دارد.
  • ایمنی بالایی دارد.
معایب
  • گاهی اوقات اگر در ابعاد کوچک تری ساخته شود ممکن است برای افراد احساس ناخوشایندی ایجاد کند.
  • برخی از انواع آن برای فشار دادن و باز کردن سنگین است.

مزایا درب های گردان - معایب درب های گردان

در های کرکره ای

کرکره در، مانند پرده ای فولادی است. این مدل از انواع درب ساختمان دارای مزایا زیادی است مثلا به فضای زیادی احتیاج ندارد و بسیار محکم و بادوام است و ایمنی مناسبی دارد. به همین دلیل بیشتر در فروشگاه ها، کارگاه ها، کارخانه ها، گاراژ ها و … کاربرد دارند.

مزایا مدل کرکره ای در ساخت انواع درب ساختمان

  • ایمنی در برابر دزدی و آتش سوزی
  • باز و بسته شدن آسان
  • دارای قیمت مناسب نسبت به در های چوبی
  • وزن سبکی دارد و در نتیجه نصب و جابه جایی آن راحت است.

معایب مدل کرکره ای در ساخت انواع درب ساختمان

  • به راحتی دچار خوردگی می شود.
  • می تواند سر و صدای زیادی هنگام باز و بسته شدن، داشته باشد.

مزایا درب های کرکره ای - معایب درب های کرکره ای

در های محوری

مدل محوری یکی از مدرن ترین انواع درب ساختمان به حساب می آید که امروزه موجود است و شما می توانید برای افزایش زیبایی ساختمان خود این در را مد نظر قرار دهید. در ساخت در های لولایی سنتی دو یا سه لولا در یک طرف نصب می شود که در به آن ها متصل می شود و می تواند باز و بسته شود و وزن آن به لولا ها وابسته است. اما در این مدل محور چرخش در فاصله چند سانتی متری از قاب قرار می گیرند. بنابراین باعث می شود تا در به صورت محوری باز شود. این ویژگی امکان ساخت انواع درب ساختمان با وزن های سنگین را فراهم می کند در حالی که تعادل آن رعایت می شود.

مزایا

  • استفاده و عبور از آن بسیار راحت و کاربر پسند است زیرا حتی اگر دستان شما پر باشد هم به راحتی باز و پشت سر شما بسته می شود. این مدل در محیط های کاری می تواند کاربرد زیادی داشته باشد.
  • مدل های محوری حول یک محور عمودی می چرخند و قاب ندارند. به این ترتیب هم به سمت داخل و هم به سمت خارج باز می شود. بنابراین یک درب محوری همیشه در جهت حرکت شما باز می شود.
  • این سبک هنگام بسته شدن صدای زیادی تولید نمی کند.

معایب

  • از آن جا که لولا های محوری قیمت بالایی دارند، این مدل نسبت به بقیه انواع درب ساختمان گران تر است.

مزایا درب های محوری - معایب درب های محوری

انواع درب ساختمان بر اساس روش ساخت

قبل از انتخاب ورودی خانه خود لازم است بدانید که در ها با چه روش هایی ساخته می شوند. در زیر به برخی از انواع آن ها اشاره شده است.

در پنل

این مدل فقط از یک تکه چوب یا مواد دیگر تولید نشده بلکه با تعدادی پنل که در کنار هم قرار گرفته اند، ساخته شده است. پنل ها از جنس چوب و سایر مواد تولید می شوند که به صورت مربع یا مستطیل هستند. از این مدل از انواع درب ساختمان اغلب برای در های خارجی استفاده می شود اما اگر تمایل دارید که در داخل خانه هم صدای کم تری به داخل اتاق ها برسد، می توانید این گزینه را در نظر داشته باشید.

 مدل های پانل هم به علت طراحی و هم به دلیل این که محکم هستند محبوبیت زیادی در میان انواع درب ساختمان دارند. این مدل خود به چند دسته تقسیم می شود که در پایین می بینیم.

در های تک پنل

چارچوب در های تک پنل از دو پایه ریل بالا و پایین تشکیل شده است.

انواع درب های پنل - درب تک پنل

در های دو پنل

این در ها از دو پنل چوبی به همراه ریل وسط یا استیل اضافی تشکیل شده است که چارچوب را به دو قسمت تقسیم می کند.

انواع درب های پنل - درب دو پنل

در های سه پنل

این در از سه پنل چوبی ساخته شده است که دارای دو ریل وسط می باشد.

انواع درب های پنل - درب سه پنل

در های چهار پنل

این در شامل چهار پنل مستطیل شکل است. دو پنل بلندتر در بالای ریل میانی به صورت افقی و دو پنل کوچک تر در زیر قرار دارد.

انواع درب های پنل - درب چهار پنل

در های شش پنل

این مدل از شش پنل چوبی و 3 پایه میانی و چهار ریل میانی ساخته شده است که چارچوب را به شش قسمت با ضخامت یکسان تقسیم می کند.

انواع درب های پنل - درب شش پنل

مزایا

  • دارای استحکام بالا و مناسب برای استفاده به عنوان در های خارجی
  • ظاهری شیک و طبیعی دارد.
  • به راحتی می توان در هر شکل و طرحی آن را ساخت.
  • نیاز به نگهداری کم تری دارند و به سختی آسیب می بینند.
  • تحت تاثیر شرایط آب و هوایی قرار نمی گیرد.
  • سازگار با محیط زیست است و می توان با رنگ و جلا هماهنگ با ساختمان آن را تولید کرد.

معایب

  • مدل پنل وقتی با چوب ساخته شود بسیار گران است.
  • به تمیز کردن روزانه احتیاج دارد و گرد و غبار را به خود جذب می کند.
  • اگر از شیشه ساخته شوند، در اثر ضربه محکم دچار شکستگی می شود.
  • پنل شیشه ای حریم خصوصی را برای خانه یا اتاق ها فراهم نمی کند و به پرده نیاز دارد.

مزایا درب پنل - معایب درب پنل

در فلاش

امروزه در های فلاش به دلیل زیبایی و ساخت ساده در منازل و ساختمان های عمومی رایج هستند. این مدل از انواع درب ساختمان، در دو طرف سطح صاف و بدون درز دارند و به خاطر ظاهر ساده، تمیز کردن آن ها راحت است. این در ها با دوام و محکم ساخته می شوند و نسبت به نوع پنلی قیمت پایین تری دارند. در ساخت آن ها می توان از انواع روکش ها و لمینت ها استفاده کرد.

انواع در های فلاش

مانند دیگر انواع درب ساختمان، مدل فلاش هم متناسب با اهداف و مکان نصب، دارای سبک های مختلفی است که رایج ترین آن ها در زیر معرفی شده اند.

در فلاش solid core یا چند لایه

در هسته این در ها از بلوک چوبی محکمی استفاده شده است که باعث می شود استحکام بالایی داشته باشد. همچنین در برابر صدا عایق مناسب تری هستند.

درب فلاش - انواع درب فلاش

در فلاش hollow core یا هسته تو خالی

این مدل از انواع درب ساختمان، توخالی هستند و تنها یک ساختار لانه زنبوری داخل آن ها وجود دارد. چارچوب آن از پایه ها، ریل های بالا، پایین و میانی تشکیل شده است. فضای بین پایه ها و ریل ها با ثابت کردن تکه های چوب، تقسیم می شود و ورقه های تخته سه لا از طریق فشار بالا به قاب متصل می شود.

در فلاش hollow core - در فلاش هسته تو خالی

در فلاش cellular core

با تثبیت تخته سه لا و ریل های بالا و پایین به قاب ساخته می شود. این نوع از مدل هسته تو خالی محکم تر است اما از مدل چند لایه استحکام کمتری دارد.

مزایا

  • مقاوم در برابر موریانه
  • تغییرات آب و هوا ساختار آن را تحت تاثیر قرار نمی دهد.
  • بسیار محکم و با دوام
  • دارای قیمت مناسب
  • در برابر لکه ها، خط و خش و ضربه مقاومت بالایی دارد.
  • دارای وزن سبک و در نتیجه نصب آسان
  • به لوازم جانبی زیادی برای نصب نیاز ندارد.
  • جلوگیری از ورود سر و صدا
  • دارای مدل های متنوع و زیبا

معایب

  • مدل فلاش با روکش تخته سه لا را در جایی که در معرض باران و آفتاب است نمی توان استفاده کرد.
  • مدل فلاش با هسته محکم وزن زیادی دارد بنابراین حمل و نقل آن راحت نیست.
  • ترمیم آن تا حدودی دشوار است.
  • این مدل نسبت به درب های پنل جنبه تزئینی کمتری دارند.

مزایا درب فلاش - معایب درب فلاش

 Louvered Doors

این سبک از انواع درب ساختمان در گذشته بسیار مورد استفاده قرار می گرفتند. لوور ها نوار های افقی هستند که تمام وسط در یا بخشی از آن را می پوشانند. مزیت اصلی این مدل نسبت به دیگر انواع درب ساختمان، این است که حتی در صورت بسته بودن هم، نور و هوا را عبور می دهد. بنابراین زمانی از آن استفاده می شود که حریم خصوصی همراه با روشنایی و تهویه طبیعی و آسایش برای استراحت، مورد نظر باشد. مصالحی که برای ساخت آن استفاده می شود شیشه، چوب و تخته سه لا است و در حمام ، اتاق های تاسیسات، کمد و … می توان استفاده کرد. این مدل ها در دو نوع ثابت و متحرک ساخته می شوند.

مزایا

  • هنگام باز بودن کمترین فضا را اشغال می کند.
  • این در ها می توانند به عنوان جدا کننده ای زیبا عمل کنند. مثلا اگر می خواهید لباس شویی خود را از دید بقیه پنهان کنید می توانید از این مدل برای افزایش زیبایی بهره مند شوید.
  • حریم خصوصی را حفظ می کند.

معایب

  • گرد و غبار را از خود عبور می دهد بنابراین استفاده از آن در مناطقی که باد و گرد و غبار زیاد است، منطقی نیست.
  • تمیز کردن آن دشوار است.
  • در صورت باز بودن دریچه، نمی تواند از ورود حشرات جلوگیری کند.
  • نقش موثری در کاهش صدا ندارد.

درب های لوور - مزایا درب های لوور - معایب درب های لوور

در های سیمی

در های سیمی جهت جلوگیری از ورود حشرات و پشه ها به داخل خانه به کار می روند. از این مدل از انواع درب ساختمان در آشپزخانه ها، سفره خانه ها، هتل ها، قنادی ها و … استفاده می شود. در سیمی شامل پایه های عمودی و ریل های افقی هستند و توری سیمی به وسیله مهره یا میخ به قاب متصل می شود. سیم موجود این در ها از فولاد ضد زنگ، آلومینیوم، pvc و … ساخته می شود. این مدل با دوام است و نیاز به نگهداری و مراقبت خاصی ندارد و دارای دو نوع کرکره است که در ادامه گفته شده است.

پنل معمولی

کرکره ها در قسمت جلویی قرار می گیرند و به گونه ای ساخته می شوند که خارج از اتاق باز شوند.

سیمی توری

ساخت این مدل این گونه است که در داخل اتاق باز شود.

درب های سیمی توری - درب های سیمی معمولی

سخت افزار های مورد نیاز انواع درب ساختمان

نکاتی که هنگام انتخاب در باید مورد توجه قرار بگیرند، نباید صرفا به عوامل زیبایی شناختی محدود شوند. ویژگی های ساختاری بیشتری وجود دارند که آشنایی با آن ها ضروری است. مثلا این که چه دستگیره ای برای انواع درب ساختمان مناسب تر است؟ قفل و کلید ایده ال کدام اند تا ایمنی و عملکرد مناسب روزانه درب تضمین شود؟ در این جا ما راهنمایی تهیه کرده ایم تا در یافتن قطعه سخت افزاری مناسب، به شما کمک کنیم.

سخت افزار های ایمنی انواع درب ساختمان

قفل وسیله ای است که امنیت در را تامین می کند. بنابراین انتخاب آن اهمیت زیادی دارد. هنگام خرید قفل باید در مورد انواع مختلف آن و نحوه عملکرد هر کدام اطلاعاتی به دست آورید تا قفل اشتباهی را انتخاب نکنید.

سخت افزارهای ایمنی مورد نیاز درب

قفل ورودی

این مدل متداول ترین مواردی هستند که در انواع درب ساختمان استفاده می شوند زیرا هم امنیت را تامین می کنند و هم ظاهر جذابی دارند. این نوع را هم از داخل و هم از خارج می توان قفل کرد.

قفل ورودی - سخت افزارهای ایمنی

قفل ددبولت

این مدل حداکثر امنیت را به انواع درب ساختمان می بخشد. علت این نام گذاری این است که در ساخت آن هیچ فنری برای کارکردن پیچ به کار نرفته است. هنگام انتخاب از بین اندازه های مختلف آن باید مراقب باشید زیرا این قفل ها به گونه ای ساخته شده اند که مستقیما داخل درب قرار می گیرند و باز کردن و تعویض آن دشوار خواهد بود.

قفل ددبولت - سخت افزار های ایمنی

قفل حریم خصوصی

این قفل ها به گونه ای بر روی انواع درب ساختمان نصب می شوند که فقط از داخل کار می کنند و توسط دکمه یا اهرم قفل می شوند. همان طور که از نام آن ها پیداست، کاربردشان  برای حفظ حریم خصوصی است نه امنیت.

قفل حریم خصوصی - سخت افزارهای ایمنی

قفل مورتیس

این مدل قفل از جنس فلز یا آلیاژ فلز ساخته می شوند. در واقع گیره هایی هستند که بروی سطح بیرونی انواع درب ساختمان نصب نمی شوند بلکه داخل در قرار می گیرند. بنابراین انتخاب سایز درست بسیار مهم است. آن ها امنیت زیادی فراهم می کنند و در ساختمان های تجاری و مسکونی مانند هتل ها بیشتر کاربرد دارند.

سخت افزار های ایمنی - قفل مورتیس

قفل الکترونیکی

مانند سایر جنبه های زندگی، امنیت هم تا حد زیادی تحت تاثیر پیشرفت فناوری قرار گرفته است به طوری که قفل های الکترونیکی ساخته شده اند. برخلاف سایر قفل ها که برای باز شدن نیاز به کلید دارند، قفل های الکترونیکی با کد امنیتی باز می شوند و به راحتی بروی انواع درب ساختمان نصب می شوند. در ساخت آن ها قطعاتی به عنوان محرک به کار رفته اند و این محرک ها پیچ و یا استوانه قفل را به موتوری کوچک وصل می کند که این موتور کاملا در قاب قفل قرار می گیرد و فرایند باز شدن را کنترل می کند.

قفل الکترونیکی در - قفل هوشمند - قفل برقی

ضامن شب

حتما تا به حال این مدل را در آپارتمان های قدیمی و یا برخی هتل ها دیده اید. حتی در برخی ساختمان های جدید با سبک کلاسیک هم از آن ها استفاده می شود. این قفل ها بروی سطح انواع درب ساختمان نصب می شوند و در را با یک زنجیر قفل می کنند تا هنگام باز شدن، همچنان بسته بماند.

قفل شب - قفل ضامن شب - سخت افزار های ایمنی

لولا ها در انواع درب ساختمان

لولا یکی دیگر از سخت افزار هایی است که برای متصل کردن سطح در به چارچوب به کار می رود و باز و بسته شدن آن را ممکن می سازد. لولا ها در انواع مختلفی ساخته می شوند و دارای جنس های متفاوتی نیز هستند. باید توجه داشت که انتخاب لولای مرغوب نقش مهمی در نحوه عملکرد انواع درب ساختمان و عمر مفید آن ها دارد. در ادامه با این وسیله و انواع و اقسام آن بیشتر آشنا می شویم.

لولای بشکه ای (استوانه ای)

علت این نام گذاری به شکل و ظاهر لولا بر می گردد. درون این مدل حفره ای تو خالی وجود دارد که آن را به بشکه شبیه می کند. معمولا مدل بشکه ای برای آن دسته از انواع درب ساختمان که زیاد باز و بسته می شوند و در جای شلوغ نصب شده اند، استفاده می شود. اگر می خواهید لولا ها در معرض دید نباشند این مدل بهترین گزینه است. لولای بشکه ای 180 درجه باز می شود و معمولا از جنس برنج برای ساخت آن استفاده می شود. کاربرد این مدل اغلب در پروژه های چوبی نظیر در و یا کابینت های چوبی است و قیمت آن بسته به اندازه اش، متغیر است.

لولای بشکه ای - لولای استوانه ای

لولای تسمه ای

این مدل از دو تکه فلز مثلثی شکل تشکیل شده است که توسط یک محور چرخشی در وسط، به هم متصل شده اند. این محور چرخان اجازه می دهد تا لولا پس از اتصال به درب، باز و بسته شود. طراحی مدل مورد نظر در مقایسه با سایر مدل ها کمی بلندتر و باریک تر است. کاربرد آن، هم در ساختمان های تجاری و هم مسکونی است. لولای تسمه ای برای انواع درب ساختمان به کار می رود.

 اگر به دنبال خرید لولا تسمه ای هستید، بهتر است به مواد به کار رفته در ساخت آن توجه کنید. این دسته از لولا ها از جنس های آلومینیوم، آهن، برنج، مس و … تولید می شوند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. به عنوان مثال لولا های تسمه ای آهنی، فوق العاده بادوام و قوی هستند و یا مدل آلومینیومی آن سبک است و در برابر خوردگی مقاومت دارد. گاهی برای جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی از یک پوشش محافظ مانند روی برای آن استفاده می کنند.

لولا ها در انواع درب ساختمان - لولا تسمه ای

لولا H شکل

در میان انواع درب ساختمان، مدل هایی وجود دارند، مانند مدل های فرانسوی، که 180 درجه باز می شوند. آن ها برای داشتن عملکرد بهتر نیاز دارند که از این مدل لولا استفاده کنند. لولا  H شکل که به لولا پرتابی هم شناخته شده است، متشکل از یک لولا سنتی دو لنگه با بخش های بریده شده در بالا و پایین است. برخی افراد در انتخاب این لولا محتاط هستند زیرا از چارچوب در بیرون زده و می تواند توسط سارقان بریده شود. به این ترتیب درب ها از امنیت بالایی برخوردار نیستند. شاید بهتر باشد از آن در درب های داخلی استفاده کنید و یا این که پیچ های امنیتی بر روی قاب به کار ببرید.

انواع لولای درب - لولای H شکل

لولا لب به لب

این لولا که به آن مورتیس هم می گویند، از یک جفت ورقه یکسان و یک لوله چرخان در وسط که به بند هم شناخته می شود، ساخته شده است. وقتی لولا بسته می شود، این دو لنگه، هم سطح با یک دیگر قرار می گیرند. متداول ترین لولای به کار رفته در پنجره ها و انواع درب ساختمان می باشد که اغلب در سبک های چوبی و فلزی به کار گرفته می شود.

انواع لولای درب - لولای لب به لب

دستگیره ها در انواع درب ساختمان

دستگیره نقش مهمی در شکل ظاهری انواع درب ساختمان دارد. انتخاب درست نوع و جنس آن می تواند به زیبایی در و به طور کلی دکوراسیون خانه بیفزاید. اگر قصد بازسازی خانه و یا محل کار خود را دارید و به دنبال دستگیره مناسب هستید مطالعه این مقاله می تواند به شما تا حد زیادی کمک کند. به طور کلی دستگیره ها به سه دسته اصلی تقسیم می شوند که شامل دستگیره اهرمی، کششی و  توپی است.

دستگیره اهرمی

رایج ترین نوع دستگیره مورد استفاده در منازل مسکونی و ساختمان های عمومی و تجاری به حساب می آید. این مدل، از یک میله دستگیره متصل به یک صفحه پشتی و یا یک گل رز تشکیل شده است. دستگیره هایی که بر روی یک رز مربعی یا دایره ای قرار می گیرند، امروزی تر هستند و از نظر اندازه کوچک تر از مدل صفحات پشتی هستند. آن ها در شرایط عادی با چفت کار می کنند اما می توان به طور جداگانه از قفل هم استفاده کرد. دستگیره اهرمی که بر صفحه پشتی قرار می گیرد، قدیمی تر است و در اماکنی که معماری سنتی و قدیمی تری دارند می توان استفاده کرد.

انواع دستگیره در - دستگیره اهرمی

دستگیره کششی

این مدل برای درب های عبوری که تنها با فشار یا کشیدن باز می شود، مناسب است که انواع مختلفی دارد.

دستگیره کششی روی رز

این نوع معمولا از جنس برنج و بر روی یک رز دایره ای قرار می گیرد که می تواند ظاهری زیبا به انواع درب ساختمان ببخشد.

دستگیره کششی روی رز

دستگیره کششی روی صفحه پشتی

از این مدل به روی انواع درب ساختمان خصوصا سبک های کلاسیک تر استفاده می شود.

دستگیره کششی پشت به پشت

این دستگیره ها پشت به هم، بر روی در های ورودی و داخلی نصب می شوند و برای رستوران ها و ادارات و سایر ساختمان های تجاری ایده ال هستند. این مدل برای در هایی طراحی شده اند که به هر دو طرف باز می شوند.

دستگیره کششی پشت به پشت

دستگیره کششی پیچی

این مدل دارای پیچ و مهره ای است که از در عبور می کند و سپس توسط یک مهره در طرف مقابل ثابت می شود. این مدل دستگیره های مدرنی هستند که معمولا برای کابینت، آشپزخانه، کمد، کشو و … استفاده می شوند.

دستگیره در های کشویی

علاوه بر مدل هایی که بالاتر گفته شد، نوعی از دستگیره های کششی هستند که برای درب های کشویی به کار گرفته می شوند. آن ها به جای بیرون یا داخل، از یک طرف به سمت دیگر کشیده می شوند. این سبک از دستگیره ها از نوع فلاش و حلقه ای هستند. دستگیره فلاش درون در های کشویی قرار می گیرد و آن را قادر می سازد بدون مشکل از کنار هم بگذرند. در حالی که مدل حلقه ای با کشیدن حلقه عمل می کند. هر دو نوع بسیار مناسب هستند و باز و بسته شدن درب های کشویی را راحت تر می سازند.

دستگیره توپی

این نوع معمولا دستگیره های گردی هستند که در جهت عقربه های ساعت و یا خلاف جهت آن ها برای باز شدن می چرخند. از این مدل معمولا به عنوان جایگزین دستگیره های اهرمی و در درب های داخلی استفاده می شود. یک نوع دیگر مدل توپی در درب های ورودی از بیرون و برای بستن آن، به کار می روند. دستگیره توپی هم، در انواع مختلفی ساخته می شود.

دستگیره توپی تزئینی

این مدل برای کار کردن نیازی به چرخش ندارد و برای باز کردن انواع درب ساختمان، فقط باید کشیده شود. عمدتا از آن ها در درب کابینت و کمد استفاده می شود.

دستگیره توپی تزئینی - انواع دستگیره توپی

 

دستیگره توپی درب های عبوری

ای مدل معمولا در راهرو ها و یا اتاق هایی که نیازی به حریم خصوصی ندارند، استفاده می شوند. آن ها با یک چفت کار می کنند و برای باز کردن انواع درب ساختمان، لازم است تا دسته آن بچرخد.

دستگیره توپی درب های عبوری

دستگیره های توپی حریم خصوصی

این مدل دستگیره شامل یک قفل پیچشی است که تنها از یک طرف عمل می کند و برای در حمام و سرویس بهداشتی مناسب است. البته در شرایط اضطراری می توان از بیرون هم قفل را باز کرد.

دستگیره های توپی کلید دار

این مدل از هر دو طرف دارای قفل و کلید هستند بنابراین می توانید برای انواع درب ساختمان و هر اتاقی که نیاز به امنیت و حریم خصوصی دارد، استفاده کنید.

دستگیره توپی کلید دار

مقایسه دستگیره اهرمی و توپی

ممکن است هنگام خرید دستگیره، این سوال برای شما به وجود بیاید که کدام نوع مناسب تر است؟ باید گفت هر کدام از آن ها زیبایی را به خانه و محل کار شما می بخشند اما باید توجه داشت که هر مدل مزایا و اشکالاتی هم دارند. دستگیره های توپی اگر چفت مناسبی داشته باشند، بدون توجه به موقعیت درب، با چرخاندن آن ها به هر طرف، درب را باز می کنند. با این حال به اندازه دستگیره های اهرمی چسبندگی ندارند و ممکن است استفاده از آن ها برای افراد مسن و کودکان دشوار باشد.

دستگیره های اهرمی برای استفاده کاربر راحت تر است و از نظر انتخاب صفحه پشتی و همچنین فناوری به کار رفته در آن، بسیار متنوع تر هستند. اما اگر این مدل را انتخاب می کنید باید بدانید که به خاطر شکل و ظاهر آن، لباس های گشاد به دسته گیر می کنند و یا به دلیل این که فنر هایی اهرم را نگه می دارند ممکن است به نگهداری و تعمیر بیشتری نسبت به دستگیره های توپی نیاز داشته باشند. بنابراین برای بهره مندی از مزایا هرکدام و ایجاد تنوع، می توانید از ترکیب این مدل ها در انواع درب ساختمان استفاده کنید.

دستگیره چپ یا راست؟ کدام مناسب تر است؟

برای برخی از افراد این سوال ممکن است بسیار ساده به نظر بیاید. اما موضوعی است که ذهن خیلی ها را هنگام خرید دستگیره برای انواع درب ساختمان به خود مشغول می کند و حتما باید به این نکته توجه کرد تا از هزینه اضافی جلوگیری شود. این که دستگیره چپ بخرید یا راست، به نوع دستگیره انتخابی شما بستگی دارد. رایج ترین نوع دستگیره مدل اهرمی است که دسته چپ و راست دارد. اگر آن را برای درب کابینت می خواهید و یا مدل توپی مد نظر شماست نیازی نیست نگران این سوال باشید.

انتخاب دستگیره چپ یا راست، به نوع درب شما هم بستگی دارد. برای تعیین انواع درب ساختمان، از بیرون آن را ببینید و بررسی کنید که لولا های آن در کدام سمت قرار دارد. اگر لولا ها در چپ قرار دارند، شما یک درب چپ دارید. به این ترتیب به دستگیره چپ هم نیاز دارید. این بررسی زمانی درست است که درب به داخل اتاق می چرخد. با این حال برخی استثنا هم وجود دارد. به عنوان مثال درب های راستی که به سمت بیرون باز می شوند، به دستگیره چپ دست، نیاز دارد تا مکانیسم قفل به خوبی عمل کند.

دستگیره چپ یا راست؟ کدام مناسب تر است؟

 

درب ضد سرقت

امروزه با توجه به افزایش سرقت خصوصا در شهر های بزرگ، نوع دیگری از انواع درب ساختمان ساخته شده اند که مورد استقبال بیشتری قرار می گیرند. درب های ضد سرقت یا امنیتی، برای کمک به جلوگیری از ورود مزاحمان و سارقان ساخته شده است و علاوه بر آن، در برابر طوفان و شرایط آب و هوایی خاص مقاوم تر است و سطح حفاظتی بالاتری را نسبت به دیگر انواع درب ساختمان که معمولی تر هستند ارائه می دهد. این مدل در دو نوع اصلی تولید می شوند. نوع فولادی روباز که ظاهری شبیه به درب آهنی دارد و شامل صفحه پشتی شیشه ای است. نوع دوم شبیه یک درب معمولی چوبی یا فایبرگلاس است اما در واقع از فولاد و اتصالات جانبی محکم ساخته شده است.

علاوه بر موادی که در ساخت این نوع در، استفاده می شود تا محکم و ضد ضربه باشد، از تجهیزات دیگری هم می توان کمک گرفت تا میزان امنیت را تقویت کرد. این تجهیزات می تواند پیچ ها، میله ها، آلارم و … باشند. همچنین می توان یک چشمی در سطح در برای دیدن فرد بیرون ایجاد کرد که مدت هاست در طراحی و ساخت انواع درب ساختمان استفاده می شود. لولا های درب ضد سرقت نباید در دسترس باشد و محل قرارگیری آن باید خارج از دید افراد قرار گیرد. علاوه بر این نکته، پیچ های بلندی هستند که برای لولا ها می توان استفاده کرد، که در صورت برداشتن پین های لولا مانع از باز شدن در می شوند.

درب ضد سرقت - درب امنیتی

مزایا درب ضد سرقت

  • نسبت به ضربه و فشار زیاد، مقاومت بالایی دارد.
  • دارای ظاهری شیک و مدرن و تنوع زیاد است.
  • توانایی کاهش حریق و عایق در برابر سر و صدا را دارد.
  • امکان نصب دوربین هوشمند و کنترل رفت و آمد وجود دارد.
  •  نصب دزدگیر برای آن امکان پذیر است.
  • دارای سیستم قفل خودکار است.

معایب درب ضد سرقت

  • بر خلاف تصور نصب آن خیلی راحت نیست و به متخصص و در نتیجه هزینه بیشتر نیاز دارد.
  • ممکن است از نظر ظاهری جذابیت نداشته باشد. در های امنیتی معمولی زیبایی خاصی ندارند. درب های امنیتی تزئینی هم بسیار گران قیمت هستند.
  • بسیاری از آن ها مستعد زنگ زدگی و خوردگی هستند.

مزایا درب ضد سرقت - معایب درب ضد سرقت

درب فرانسوی

نوعی از انواع درب ساختمان است که شامل دو لنگه شیشه ای است و هر کدام از آن ها توسط لولا هایی که در دو طرف قاب نصب شده اند، محکم می شوند. باز و بسته شدن این مدل در قسمت وسط امکان پذیر است. علت این نام گذاری این است که در قرن 16 تا 17 در فرانسه تولید شده اند. فرانسوی ها دریافتند که یک درب پنجره مانند که دارای شیشه است در ایجاد حس نظم، تناسب و روشنایی محیط داخل نقش پر رنگی دارد. این ویژگی ها با ایده های معماری رنسانس که آن زمان در فرانسه بسیار رایج بود، مطابقت دارد. این در ها با مواد مختلفی نظیر چوب، آلومینیوم و … ساخته می شوند.

تفاوت آن با پنجره های فرانسوی بیشتر به ظرافت پنجره ها بر می گردد. استفاده از درب فرانسوی یک راه عالی برای بالا بردن ارزش خانه شما است. اگر قصد بازسازی و فروش خانه خود را دارید، خوب است بدانید که در های فرانسوی یکی از عوامل بهبود شرایط خانه به حساب می آید و بالا ترین بازگشت سرمایه را در میان دیگر انواع درب ساختمان به دنبال دارد.

درب فرانسوی - انواع درب فرانسوی

مزایا

  • این در ها به سمت بیرون باز می شوند بنابراین به شما این امکان را می دهند که از فضای داخلی خود به طور کامل استفاده کنید.
  • نقش موثری در تهویه خانه و افزایش روشنایی دارند.
  • به دلیل طراحی کلاسیک خود، زیبایی اتاقی را که در آن تعبیه شده است بهبود می بخشد.

معایب

  • نیاز به نگهداری و رسیدگی منظم
  • قیمت بالا
  • به دلیل استفاده از شیشه حریم خصوصی حفظ نمی شود.

انواع درب فرانسوی

این دست از انواع درب ساختمان، هم به عنوان درب ورودی و هم برای درب های داخلی استفاده می شود. در های ورودی فرانسوی معمولا از جنس فایبرگلاس ساخته می شوند که هم زیبا و مدرن به نظر می رسند و هم عایقی برای صدا ایجاد می کنند. درب های داخلی فرانسوی اکثرا از چوب طبیعی ساخته می شوند و اگر برای حمام استفاده نشوند، نگرانی برای متورم شدن آن وجود ندارد.

مزایا درب فرانسوی - معایب درب فرانسوی

درب صفحه ای

یکی دیگر از انواع درب ساختمان است که برای محافظت بیشتر در برابر عوامل طبیعی بر روی در اصلی (ورودی) ساخته می شود. از این در ها برای تهویه هم استفاده می شود خصوصا در فصل بهار و تابستان، می توانید درب اصلی را باز کنید و با استفاده از در صفحه ای از ورود حشرات جلوگیری کنید. همچنین در فصول سرد مانع برخورد باران و برف با درب ورودی می شود. این مدل معمولا از یک قاب باریک و پنل مرکزی شفاف ساخته می شود که امکان محافظت از درب را برای شما فراهم می کند بدون این که زیبایی آن را خدشه دار کند. به طور کلی این درب ها می توانند طول عمر انواع درب ساختمان شما را بالا ببرند.

درب صفحه ای - درب صفحه نمایش

درب هلندی

این مدل در قرن هفدهم در اروپا به عنوان درب ورودی و بعدا به عنوان درب آشپزخانه به وجود آمد. درب هلندی به علت دو نیمه بالا و پایین مجزا خود که به صورت مستقل از هم می توانند باز و بسته شوند شناخته شده است. ویژگی منحصر به فرد آن ها این است که به صورت افقی نصف شده اند و می توان فقط قسمت بالا، یا فقط قسمت پایین و یا به طور کلی هر دو قسمت را باز کرد. از این در ها در مهد کودک ها و یا سایر محیط هایی با هدف ایجاد محدودیت در رفت و آمد می توان استفاده کرد.

درب هلندی - نحوه ساخت درب هلندی

نتیجه گیری

هریک از انواع درب ساختمان نقش پر رنگی در حفظ ایمنی خانه و همین طور محافظت از شما دارند. آن ها نمایانگر چهره خانه هستند. از این رو باید مانند دیگر عناصری که در زیبایی خانه تاثیر گذارند، مهم شمرده شوند. به عنوان جمع بندی باید گفت یک درب مناسب ویژگی های زیر را دارد.

  • حفظ حریم خصوصی، ایمنی و امنیت
  • ساخت و استفاده آسان
  • برخورداری از ویژگی های زیبایی شناختی
  • مقاومت در برابر آتش
  • قیمت مناسب و ایده ال
  • عایق صدا و حرارت

با در نظر گرفتن موارد گفته شده و نوع ساختمان و سلیقه خود، می توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا